L’aparcament sense regular que hi ha a l’avinguda Diagonal, a l’encreuament entre els carrers de Pallars i Fluvià, té els dies comptats. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la licitació del projecte per convertir-lo en un espai d’horts urbans. El cost de la transformació superarà els 170.000 euros i, un cop adjudicades les obres, s’allargaran durant tres mesos.

Actualment el solar està ocupat per una trentena de cotxes estacionats que accedeixen a l’espai pel pas de vianants i on s’acumula brossa. La notícia de la licitació de l’espai, que té forma de triangle, ha generat reaccions diverses entre les associacions de veïns de la zona.

Més petit que l’antic hort dels Pebrots

D’una banda, Manel Pascual, de l’Associació Cultural i Social Bac de Roda, es mostra satisfet que el consistori hagi vist la necessitat de crear un espai de conreu per als veïns, després que fa dos anys i mig hagués de tancar l’hort dels Pebrots, que donava servei a unes 150 famílies del barri.

L’aparcament en aquest espai no està regulat

De l’altra, Pascual reconeix que, per les característiques de l’espai, aquest nou hort “tindrà només una vintena de parcel·les” i serà, doncs, molt més petit que l’antic. L’hort dels Pebrots va estar en actiu durant quatre anys al carrer de Fluvià, 86, molt a prop d’on s’ubicarà el nou.

Pel que fa a la gestió, el consistori assegura que encara s’ha de treballar com es concretarà.

Proper a unes naus amb fibrociment

Des del Moviment Diagonal Mar, Mari Carme García assegura que no creu que sigui un bon emplaçament per a un hort urbà ja que es tracta d’una zona amb molt de trànsit i situada al costat “d’una benzinera”.

A més, totes dues associacions coincideixen a destacar que el nou hort estarà situat al costat d’unes naus industrials on s’ha confirmat la presència d’amiant, cosa que els preocupa. La teulada de fibrociment està situada just al costat de l’Escola Fluvià i ja ha rebut nombroses demandes de retirada per part de la comunitat educativa.

Un informe encarregat per l’Ajuntament confirma la presència d’amiant davant l’Escola Fluvià