Una incidència a la xarxa elèctrica ha provocat una apagada de llum global a Barcelona i altres municipis de Catalunya. El problema en el subministrament elèctric ha afectat de manera global diversos municipis catalans, on desenes de milers d’habitatges s’han quedat sense electricitat. Segons Protecció Civil, 640.000 abonats hi han quedat afectats en un primer moment. Gairebé una hora després, pels volts de les 17.45 h, totes les llars han recuperat el servei.

Fonts d’Endesa han apuntat des del primer moment que la incidència ha estat per “una desconnexió que ha fet Red Eléctrica de España“. Més tard, aquest darrer operador ha explicat que han dut a terme la desconnexió per “protocol”, després d’una “incidència elèctrica a França”. Concretament, hi ha hagut un incident amb un hidroavió que, ha dit Red Eléctrica, ha creat un problema a la xarxa francesa “que ha provocat la desconnexió temporal de la península de la resta d’Europa”.

Una hora sense llum per la incidència

S’ha estat treballant una hora per restablir progressivament el subministrament fins que la situació ha quedat completament normalitzada.

Hi ha la casualitat que divendres feia 14 anys de l’apagada més gran de la història a Barcelona, amb més de 300.000 barcelonins sense servei més de 56 hores.

La majoria de barris de Barcelona se n’han vist afectats

Alguns usuaris s’han fet ressò de la incidència a les xarxes socials. L’apagada ha afectat llars de barris com Sant Andreu, Sants, Poblenou i Gràcia, segons informen els veïns.