Durant els darrers anys les platges de Barcelona han rebut cada any més visitants. El 2016 la xifra es va elevar a 4.739.271 persones, gairebé un milió més que el 2014. Amb tot, preocupa especialment el desgast ambiental que això implica al litoral barceloní. “No podem impedir a ningú que vagi a la platja però hem de conscienciar de l’impacte mediambiental”, ha dit el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno. Per això un equip d’educadors ambientals rondaran per les platges i s’aproparan als usuaris per sensibilitzar-los sobre el tema.

Pel què fa als xiringuitos, enguany n’hi ha 17 en horari de 9 h a la mitjanit a les platges de Ciutat Vella i de 9 h a 2 h de la matinada al districte de Sant Martí. Són establiments amb servei de bar i terrassa de 100 metres quadrats. En total, 10 bars també tenen gandules i para-sols a la sorra, en un radi de 50 metres. Precisament aquest 2017 finalitzen totes les llicències dels xiringuitos i l’Ajuntament reflexionarà sobre el model. De moment, aquesta temporada quatre llicències de gandules han finalitzat i dues llicències de para-sols no han estat renovades, fet que suposa 1.800 metres quadrats més de sorra.

La temporada de bany a les platges barcelonines comença aquest dilluns, 29 de maig, i acabarà el diumenge 17 de setembre. Tres mesos i mig durant els quals estan en funcionament 126 lavabos públics, 31 dels quals són adaptats, i 97 dutxes. Els serveis d’atenció al públic seran de 10.30 a 19.30 h tots els dies de la setmana.

Enfrontaments entre els venedors ambulants i els amos dels xiringuitos

L’empresari Jordi Carbonell, propietari de tres xiringuitos a les platges de Barcelona des de fa 18 anys, ha explicat a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que viuen una gran “competència deslleial“. Carbonell ha demanat més “control” i unes mateixes “normes per tothom”, sobretot per frenar la venda ambulant. L’empresari ha assegurat que “això és increïble” i que, de vegades, “hi ha alguns enfrontaments” amb els responsables d’alguns dels locals.

Escolteu-ho aquí: