Des del 2004 Traveria havia ocupat el càrrec de màxim responsable de la Casa Amèrica, una entitat que treballa per enfortir els vincles entre Catalunya i la comunitat iberoamericana de nacions. Ha estat aquest organisme qui ha anunciat aquest dimecres la mort del periodista en un comunicat. Traveria va exercir com a periodista sent corresponsal de Televisió Espanyola pels països d’Amèrica del sud entre 1988 i 1990. També va treballar a RNE i a Televisió Espanyola, a les delegacions de Catalunya i de les Balears.

L’any 2012 Traveria va recollir la Medalla d’Or al Mèrit Cívic que va entregar l’Ajuntament de Barcelona a la Casa Amèrica.

Antoni Traveria medalla d'or Ajuntament

Una de les altres tasques que ha realitzat en els darrers anys ha estat la de docent. Ha treballat com a professor associat a les facultats de Ciències de la Comunicació de la UAB i de la Universitat Ramon Llull. Fins ara havia impartit el Màster de Relacions Internacionals de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UPF i col·laborava en diferents mitjans de comunicació. Traveria va organitzar, a través de la Casa Amèrica, una xerrada amb l’expresident de l’Uruguai José Mujica al Casinet d’Hostafrancs que va ser tot un èxit de públic.

Mostres de condol a les xarxes

Algunes autoritats municipals han fet públiques les mostres de condol a través de Twitter, com el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i Jaume Collboni, president del Grup Municipal del PSC. També el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha lamentat la pèrdua de Traveria.