080221FBvacunesgentgran

L‘Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha comunicat a la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que després de la investigació relativa a les presumptes irregularitats a la gestió del Consorci de Serveis Socials de Barcelona (CSSB) ha resolt tancar l’actuació i arxivar-la. Això, però, no treu que pugui ser reoberta si apareguessin més dades.

Contractacions irregulars i sobresous

A mitjans de l’octubre passat es va fer públic que la Sindicatura de Comptes i la Intervenció de la Generalitat havien detectat contractacions irregulars per 20 milions d’euros i sobresous entre el 2014 i el 2019. Segons l’informe 6/2017 de la Sindicatura del 2014, s’observaven “incidències” sobre l’objecte contractual, els imports i les dades, cosa que feia pensar que es van produir “fraccionaments indeguts” de contractes.

L’informe de la Intervenció de la Generalitat del 2015, al seu torn, va assegurar que no s’havia complert la normativa en matèria de personal i que hi havia conceptes retributius “fora de conveni”.

Dimissió del gerent del Consorci

Tot plegat va provocar, un mes després, la dimissió del gerent d’aleshores, Joan Uribe, per bé que el Departament de Drets Socials va informar que Uribe havia pres la decisió després de l’estiu i que era conseqüència del desgast personal vinculat a la pandèmia.