manifestacio diada

(ACN) L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha explicat el recorregut que farà la manifestació de la Diada, que aquest any sortirà de la plaça d’Urquinaona i acabarà al Parc de la Ciutadella.

Com a conseqüència de la pandèmia, la darrera edició de la diada va consistir en manifestacions estàtiques arreu de Catalunya amb un acte central organitzat per l’ANC i Òmnium Cultural a la plaça de Letamendi.

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie ha fet públic que l’eslògan de la campanya és “Lluitem i guanyem la independència”. Paluzie ha explicat que amb aquestes mobilitzacions “volem activar el moviment popular per pressionar el front institucional. Cal que els tres fronts vagin units: popular, institucional i internacional”.

El coordinador de la Comissió de Comunicació, Adrià Alsina, ha manifestat que per l’11 de setembre i l’1 d’octubre es vol reivindicar que “la independència, per la seva pròpia naturalesa, és un acte unilateral. A més, és possible i necessària. De fet, l’1 d’octubre és una victòria de la unilateralitat”. La intenció és defensar l’1-O durant la diada i que l’1 d’octubre es facin actes amb el lema de la Diada. Les mobilitzacions per commemorar el referèndum sobiranista s’allargaran tot el cap de setmana, fins al 3 d’octubre.