És difícil no veure-la perquè és una gran pancarta. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja escalfa motors i ha desplegat un cartell de grans dimensions de la façana d’un edifici al passeig de Colom en què es pot llegir: “Ganes de veure’ns als carrers”. L’entitat vol cridar l’atenció dels barcelonins quan falten pocs dies per a l’11 de setembre, i ho ha fet tot plegat encara més visible amb la difusió d’un vídeo a través de les xarxes en què es veu el moment en què despleguen la gran lona des d’un punt elevat.

La gran manifestació de la Diada 2022 es farà l’11 de setembre, que enguany és diumenge. La cita és a la tarda, coincidint amb les 17.14 h, hora en què habitualment els manifestants recorden amb aplaudiments l’11 de setembre del 1714. L’ANC, però, recomana arribar a l’espai de concentració al voltant de les 16.30 h.

Picada d’ullet a la lona de Laporta a Madrid

Qui no fa gaire també va desplegar una lona de grans dimensions per fer-se veure va ser Joan Laporta. En aquest cas, quan va presentar la seva precandidatura a les eleccions del Barça a Madrid. El president del Barça en aquella ocasió va fer servir un lema gairebé idèntic al de l’ANC (“Ganes de tornar-vos a veure”), que ha fet evident la picada d’ullet a aquesta anècdota del desembre del 2020.

El recorregut de la manifestació

Segons ha anunciat l’ANC, la manifestació de la Diada 2022 tornarà a estar centralitzada a Barcelona i serà en moviment. Arrencarà de l’avinguda del Paral·lel i passarà pel moll de la Fusta fins al passeig d’Isabel II. A continuació, la protesta agafarà l’avinguda del Marquès de l’Argentera i acabarà davant de l’Estació de França. Com l’any passat, allà estarà situat l’escenari des d’on es faran els parlaments i les actuacions musicals.

La protesta tindrà 10 punts de trobada per repartir els manifestants. A més, en determinats trams, l’estructura viària de la ciutat obligarà a dividir-se en dos blocs, una imatge que, segons l’ANC, passarà desapercebuda pel gran volum de manifestants que s’esperen.