L’Assemblea donarà suport a una iniciativa ciutadana que proposa manifestar-se a Brussel·les a favor de la independència i per demanar l’alliberament dels consellers del govern de Carles Puigdemont i els líders de les entitats sobiranistes. “Com a Assemblea Nacional Catalana formarem part de les entitats que organitzin aquesta anada a Brussel·les,” ha anunciat Agustí Alcoberro, el vicepresident de l’ANC en una entrevista al programa ‘El suplement’, de Catalunya Ràdio. 

Agustí Alcoberro ha explicat que els organitzadors d’aquesta iniciativa ciutadana, que ha tingut molt d’èxit a les xarxes, s’han posat en contacte amb ells i que des de l’ANC s’han mostrat disposat a posar la seva experiència organitzativa al servei d’aquest projecte. Malgrat tot, Alcoberro ha advertit que no és una mobilització fàcil d’organitzar. A més, recorda que té una logística cara per als manifestants cosa que complica que sigui una mobilització tan multitudinària com les que organitza l’ANC cada onze de setembre.

La iniciativa de convocar una manifestació a Brussel·les va néixer a través d’un grup de Telegram per discutir la proposta de viatjar fins allà, després que Carles Puigdemont i quatre consellers es desplacessin fins a la capital europea. Sota el nom d’Omplim Brussel·les, ràpidament la proposta es va fer viral. Va arribar al punt  que els impulsors van haver de tancar el grup de Telegram, que s’havia convertit en caòtic perquè tothom volia dir-hi la seva, per això van decidir obrir un canal, en què els missatges són unidireccionals, i ja hi són més de 29.000 persones. També han obert un compte de Twitter i Facebook per tots aquells que estiguin interessats a seguir la iniciativa.