Els veïns del carrer de la Fonolleda, al barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, es van veure sorpresos dijous per un important desplegament policial dels Mossos d’Esquadra. Segons afirmen, els agents van dirigir-se fins aquest punt per intentar desmantellar un punt de cultiu de marihuana que hi ha en una de les finques. Alguns van enregistrar les imatges del moment i betevé hi ha tingut accés.

En el vídeo es pot veure com un nombrós grup d’agents (a les imatges se’n veuen més d’una trentena en algun moment) entren en una casa situada en aquest carrer. En un inici, un petit grup de set mossos d’esquadra forcen la porta del domicili per poder entrar-hi i, seguidament, apareixen més agents. Als veïns els va cridar l’atenció l’important desplegament policial i també el fet que els Mossos anessin equipats amb armes, casc, armilles de protecció.

Segons la versió dels testimonis visuals, els agents no van detenir ningú perquè en el moment d’entrar a la casa no van trobar-hi cap persona a l’interior. En un dels vídeos també es veu una ambulància.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han confirmat a betevé que s’estava duent a terme una operació relacionada amb el tràfic de drogues que consistia a fer comprovacions. Asseguren que no en poden donar més detalls perquè la investigació continua oberta. Fons de la Guàrdia Urbana, però, han confirmat que la plantació de marihuana va quedar inutilitzada durant l’operació.

La investigació es va iniciar per les queixes veïnals

Segons fonts de la Guàrdia Urbana, la investigació del cas va començar fa unes setmanes a través de queixes veïnals anònimes, que van alertar de l’olor de marihuana i de sorolls dins de la finca. Es va crear un equip conjunt d’investigació amb efectius dels Mossos d’Esquadra de Sarrià – Sant Gervasi. L’objectiu era corroborar l’activitat delictiva i, finalment, es va entrar a la finca aquest dijous. Hi ha tres persones investigades. Al local es van trobar diversos objectes que es feien servei per al cultiu. En total es van requisar dues caixes extractores, una bomba d’aigua, 16 transformadors, cinc bombetes, 16 ventiladors, un humificador, dos filtres d’aire, un compressor i 54 equips de lluminària.

Les mateixes fonts afirmen que la infraestructura de la plantació va quedar inutilitzada i neutralitzada per operaris especialitzats de la companyia de la llum, que van deixar-la “en estat de seguretat”.