L'esquerda s'ha fet tan grossa que és visible a la façana. Des de fa gairebé quatre anys a l'Escola la Pau no fan servir el menjador perquè l'estructura es troba en molt mal estat. Com a solució temporal han adaptat l'antic laboratori perquè els nens hi puguin dinar. LAURA ROJO, presidenta de l'AMPA de l'Escola la Pau "Se avisó, vinieron a mirarlas. Vinieron un par de veces y pusieron los plastiquitos estos que se ven en las esquinas y no han dicho nada más. Esto no se usa. Si hay que meter alguna caja o alguna cosa se trae para aquí, pero esto no se usa porque nos da miedo y las grietas cada vez se hacen más grandes." Els membres de l'AMPA expliquen que estan molt preocupats per la degradació generalitzada de l'escola. El pati és un altre dels espais que està en més mal estat. El terra té uns desnivells força importants i les zones de jocs que hi ha les han fet els mateixos pares amb materials reciclats. CONCHI, AMPA de l'Escola la Pau "Porque, claro, no es lógico que estén los críos jugando y se hagan daño, se rompan los pantalones. Yo me he metido en el AMPA para ayudar al personal del AMPA para que la cosa vaya mejor para los niños." Les reparacions al centre són mínimes. Un exemple n'és la que s'ha fet en aquestes columnes per evitar que se'n fes malbé el recobriment. Des de l'AMPA diuen que això no és suficient i esperen una millora integral com la que els va presentar farà tres anys el Consorci d'Educació. NELIA RISUEÑO, AMPA de l'Escola la Pau "Era un proyecto muy bonito, con sus duchas, con su salón de actos, con su comedor. Era un proyecto muy, muy bonito y de la noche a la mañana no se sabe nada más. Y a la hora de hacer las cosas nos dicen, como siempre, que no hay fondos." Els pares consideren que estan en una escola oblidada i amb unes instal·lacions cada vegada més deteriorades. Anys enrere aquest centre tenia fins a quatre línies d'estudiants per curs, ara tenen classes amb només cinc alumnes.

L’AMPA de l’Escola la Pau, al districte de Sant Martí, denuncia que el centre es troba en una situació precària. Fa quatre anys que esperen una solució que no arriba. La manca de manteniment ha causat l’aparició de grans esquerdes a l’estructura de l’edifici que han obligat a traslladar, per raons de seguretat, el menjador al laboratori de l’escola.