Per segon any consecutiu, la pandèmia ha deixat la Rambla buida de parades de llibres durant la diada de Sant Jordi. El passeig, que tradicionalment era el centre neuràlgic de la celebració a la ciutat, està menys transitada.

Des d’Amics de la Rambla es mostren preocupats per aquesta imatge. En una entrevista al programa ‘reset’ de betevé, el president de l’entitat, Fermín Villar, creu que la pandèmia està fent més evident una tendència que els últims anys ja s’intuïa: la manca de parades de llibres al passeig i d’espais de signatures dels autors més significatius de la diada. “El tram de les flors segueix sent superpotent, però hem de vigilar que no es perdi l’equilibri flor llibre a la Rambla“, reclama.

Molta gent s’apropa a la Rambla

Tot i la manca de parades de llibres, el cert és que molta gent s’ha apropat a la Rambla per passejar i comprar a les parades de flors. S’han produït llargues cues a les parades de flors, tot i que no s’han vist aglomeracions. Entre els paradistes ningú s’esperava, de fet, aquest èxit de visitants. Alguns dels que s’hi han apropat reconeixien que no han volgut faltar a la cita: “Vinc cada any, és una tradició”.

Gairebé la meitat de les parades de roses estan tancades

Villar també alerta que, actualment, gairebé la meitat de les parades de roses de la rambla de les Flors estan tancades. El president d’Amics de la Rambla assegura que la pandèmia ha passat factura al sector, però també en responsabilitza l’Ajuntament, a qui culpa d'”indiferència”.”Se’ns diu que la flor no és un negoci quan parades com la de la Carolina ho demostren dia a dia”, afirma Villar. Segons assegura, hi ha persones interessades en obrir un negoci de flors a la Rambla i que l’Institut Municipal de Mercats ho frena.

parades roses Sant Jordi

Pel que fa a la incorporació de la plaça Reial com dels 11 grans espais de la ciutat aquest Sant Jordi, Villar ho valora molt positivament. “Som cosins germans”, assegura. “Hauríem de somiar a fer que cada cap de setmana un Sant Jordi a la Rambla”, reclama. El president d’Amics de la Rambla recorda que als barcelonins encara els costa molt baixar a passejar a aquesta part de la ciutat.

roses a la rambla per Sant Jordi