Nadal és època de retrobament i il·lusió, però no és igual per a tothom. Moltes persones grans el viuen en soledat. Per pal·liar aquest sentiment, Amics de la Gent Gran ha reunit més de 170 persones en el tradicional dinar de Nadal, després de dos anys sense fer-ho per la pandèmia.

Més de 200 persones en llista d’espera

El director de l’entitat, Albert Quiles, ha ressaltat que “és un dels dies més especials de l’any” i ha insistit que aquesta trobada també serveix perquè la gent gran “no se senti exclosa de la societat durant unes hores”. El dinar també ha servit per fer una crida a més donatius i més voluntaris. Actualment, Amics de la Gent Gran atén 2.500 persones, però hi ha prop de 200 avis i àvies que esperen poder tenir aquest acompanyament.

És un dels dies més especials de l’any, perquè l’amistat pren sentit i no se senten exclosos de la societat”
Albert Quiles, director Amics de la Gent Gran

Quiles també ha recordat que la gent gran ha estat un dels col·lectius més afectats per la pandèmia: “Hem vist que tenen una gran capacitat de resiliència, estaven preocupats pel futur, no pel seu, pel nostre, i els hem de tornar aquest suport.”

“Aquest Nadal, quin és el teu desig?”

En el marc de la campanya ‘Aquest Nadal, quin és el teu desig?’, Amics de la Gent Gran ha organitzat 26 dinars de Nadal arreu de l’estat, amb prop de 2.000 convidats. L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar la societat de la soledat de moltes persones grans i aconseguir donatius per aconseguir recursos que permetin a la fundació seguir amb la seva tasca.