Un nou enllumenat de baix consum i, per tant, més sostenible, il·luminarà 290 carrers de la ciutat que representen 52 quilòmetres de via pública. En els eixos comercials, els oficis i el menjar nadalenc han estat els motius escollits per aquest any. Una de les principals novetats, els 26 galets de Nadal de dos metres d’altura i amb llum interior repartits pels districtes de la ciutat. Aquest vol convertir-se en un element típic de la decoració nadalenca.

I no poden faltar les tradicionals fires de Nadal. A l’Avinguda de la Catedral, la Fira de Santa Llúcia, també la Fira de Nadal de la Sagrada Família i a Gran Via entre Rocafort i Muntar la Fira de Nadal i Reis. L’ambient nadalenc també és complementarà amb música amb 10 escenaris, un a cada districte de la ciutat. Cada dia es faran dues actuacions (a les 17h i a les 19h) i hi participen escoles, corals i grups musicals.

A la plaça de l’Ajuntament, el tradicional pessebre de Nadal. I com a novetat, aquest any, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà amb el Calendari d’Advent. Cada dia, dues hores al vespre, s’obrirà una finestra i es projectarà una imatge i un text diferent.

I per a que tots els ciutadans i ciutadanes puguin gaudir amb més tranquilitat d’aquestes festes, del 4 de desembre fins al 7 de gener, al centre de la ciutat i en altres zones comercials no s’autoritzarà l’execució d’obres que afectin la via pública o la circulació. Aquesta prohibició també s’extendrà al casc antic, als entorns dels mercats municipals i a algunes de les vies més importants de la ciutat. Això també implica la suspensió de les obres que estiguin en curs.