‘I tu què esculls ser?’ És el títol del curtmetratge que han escrit i interpretat els alumnes de quatre centres educatius de Sant Andreu. El projecte audiovisual és el resultat d’un projecte educatiu que impulsa +Educació cooperativa, Òmnium Cultural i l’Escoleta de Cinema de Teleduca.

Els infants esdevenen herois mediambientals

El projecte es va engegar abans de l’inici de la pandèmia i s’ha desenvolupat a partir d’una pregunta inicial que es va formular als estudiants: com faries una societat més sostenible i humana? Els alumnes de les escoles La Maquinista i Baró de Viver, i dels instituts Escola El Til·ler i Sagrera Sant Andreu van estar reflexionant sobre aquest tema en trobades periòdiques. A partir d’aquesta tasca de reflexió van elaborar el guió del curt que més tard van gravar. El resultat és un producte audiovisual de 17 minuts que es pot veure a la xarxa.

Al curt els protagonistes faran el que és possible per viatjar al passat i intentaran canviar les coses per millorar la realitat del futur i evitar que la brossa s’apoderi del món i converteixi els humans en deixalles.

Un projecte educatiu que fa xarxa

A més de generar debat i consciència, el projecte educatiu també busca connectar centres amb realitats diverses i esdevenir un espai de sensibilització i diàleg. En aquesta primera edició els alumnes han analitzat la situació mediambiental global i han extret les seves conclusions del que faria falta per capgirar el canvi climàtic. “Hem treballat com a través dels nostres petits actes podem transformar el nostre futur. Si no hi fem res estarem condemnats a ser una societat que viurà en un món contaminat que no ens beneficiarà gens en la salut”, explica una de les impulsores del projecte i membre d’+Educació cooperativa, Laura López.