Una seixantena d’alumnes de segon d’ESO de l’Institut Doctor Puigvert han sortit de l’aula per investigar quina opinió té el veïnat sobre les persones immigrades i els refugiats. A través d’una enquesta han preguntat als veïns i botiguers quins comentaris han sentit sobre els refugiats i les persones migrades i si aquests influeixen o no en la convivència. Tots aquests comentaris, anotats en papers, els han enganxat en un mur col·locat al mig de la plaça de Can Fabra, a Sant Andreu.

L’activitat, anomenada Rumors de pedra, ha estat conduïda per la cooperativa social Institut Diversitas. Segons la directora tècnica d’aquesta institució, Elena Caballé, la intenció d’aquesta jornada és treballar els estereotips, prejudicis i murs que té la gent sobre les persones refugiades i migrades que provoquen que es construeixin murs i no s’afavoreixi la convivència. Per això, durant l’última part de la sessió han reflexionat sobre quines eines poden ajudar a desmuntar aquestes opinions per tal d’enderrocar el mur.

Caballé assenyala que aquesta activitat pretén apropar els joves a una realitat que els afecta pel fet de ser ciutadans i és important poder sensibilitzar-los perquè de vegades l’entorn social, familiar i escolar provoca que tinguin prejudicis vers les persones immigrades. Precisament, aquesta sessió s’inclou en un treball que han fet a l’institut sobre els refugiats.

La proposta Rumors de pedra forma part del Catàleg d’activitats antirumors promogut per la Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania i d’Immigració de l’Ajuntament en col·laboració amb entitats de la Xarxa BCN Antirumors.