Aquest adhesiu marca els establiments adherits a la campanya de la Tapa Solidària. En total, 83 bars i restaurants de la ciutat que donaran com a mínim 50 cèntims per plat venut al Casal dels Infants. A la Granja Elena són veterans, hi han participat cada any. Per aquesta edició han escollit una tonyina cuita a baixa temperatura amb crema de pebrots del piquillo. BORJA SIERRA, xef del restaurant Granja Elena "Intentem posar un plat que surti molt perquè així es pugui recaptar més, l'any passat vam fer croquetes que són molt populars, l'altre anxoves i ventresca...I aquest any la cocotxa de tonyina perquè té molt èxit i així com més plats venem més es recapta." També repeteixen al restaurant La Mar Salada, un establiment de la Barceloneta que enguany ha creat una tapa de textures de formatge per col·laborar amb el Casal. "Si escollim unes postres la gent ja està tipa i per això hem triat un aperitiu que ve de bust a tothom." Tots els diners recaptats amb aquests plats solidaris es destinaran al projecte Vincles, que acull mares i nens de fins a tres anys que per motius econòmics no poden anar a l'escola bressol. Les mares aprofiten aquesta estona per fer cursos formatius i des del centre també fan una feina educativa amb els nens. ENRIC CANET, director Relacions Ciutadanes Casal d'Infants del Raval "Q sàpiguen compartir joguines, fer files, començar a dibuixar i compartir amb altres nens. Això que a una escola bressol aprendrien clarament, però que molts d'aquests nens es quedarien a casa amb la mare i no podrien fer-ho, no tindrien aquesta socialització que facilita el Casal." Amb el que es va recaptar l'any passat amb la Tapa Solidària, es va poder atendre 189 mares i més de 212 nens. Enguany s'espera poder ampliar el projecte i per això la campanya s'estén fins passat Nadal.

En aquesta quarta edició, la Tapa Solidària augmenta el nombre d’establiments adherits. Fins a 83 bars i restaurants de la ciutat han preparat un plat, del qual destinaran una part, com a mínim 0,50 €, al Casal dels Infants. Els fons recaptats es destinaran al projecte Vincles, que acull mares i nens de fins a tres anys que per motius econòmics no poden anar a l’escola bressol. Les mares aprofiten aquesta estona per fer cursos formatius i des del centre també fan una feina educativa amb els nens. Amb el que es va recaptar l’any passat amb la Tapa Solidària, es van poder atendre 189 mares i més de 212 nens. Enguany s’espera poder ampliar el projecte i per això la campanya s’estén fins passat Nadal. En les quatre edicions, la Tapa Solidària ha aconseguit 66.000 euros.

La Tapa Solidària va néixer l’any 2011 amb Albert Adrià, al capdavant del restaurant Tickets. Entre els veterans, hi ha el restaurant Granja Elena, a la Zona Franca, que enguany ha escollit una tonyina cuita a baixa temperatura per col·laborar-hi. Asseguren que ho han fet perquè “és un plat que agrada molt i així poden recaptar més diners”. També repeteixen al restaurant La Mar Salada, de la Barceloneta, que han optat per unes textures de formatges, un aperitiu apetitós que farà les delícies dels més gurmets.

Com ja és habitual en edicions anteriors, amb la consumició de la Tapa Solidària hi haurà l’opció d’omplir les dades del sotagots de la tapa i participar en el sorteig d’un àpat per a dues persones cedit per cadascun dels restaurants. La novetat d’enguany és que, a més, també s’hi pot participar virtualment fent un donatiu de tres euros i guanyar un àpat en algun dels restaurants gràcies a la col·laboració amb la plataforma Let’s Bonus. La tapa estarà també geolocalitzada amb el suport de Get-One, els clients dels restaurants tindran accés a continguts exclusius relacionats amb el projecte.

El Casal dels Infants treballa en barris que concentren les situacions més greus d’exclusió social: el Raval, la Mina, Sant Adrià de Besòs, Badalona Sud, barris de Fondo i Santa Rosa – Raval, a Santa Coloma, i al municipi de Salt, a Girona.