El cap de servei de malalties infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, preveu arribar al pic màxim de malalts greus per covid a les UCI d’aquesta cinquena onada en menys d’una setmana. L’estabilització de crítics no es preveu encara per als pròxims dies, però si que comença a notar-se una millora en els pacients ingressats en llits convencionals dels hospitals catalans. “Al nostre hospital el volum de pacients a planta, ara per ara, està estable“, explica.

Almirante ha explicat a betevé que, darrerament, han detectat un canvi quant al perfil dels pacients que ingressen a les UCI catalanes. A l’inici d’aquesta cinquena onada, comenta, la majoria dels pacients tenien menys de 50 anys, però aquesta tendència ha canviat: “Ara el volum de persones de més de 50 anys ja supera els que en tenen menys de 50. Aquests pacients normalment tenen altres patologies de base que fan que la recuperació sigui més lenta“, apunta.

Aquesta circumstància provocarà, ha afegit, un increment del nombre de dies que cada pacient ha d’estar ingressat a les unitats de crítics.

Esforç per respectar el descans dels companys

Fa dies que el debat gira a l’entorn de la necessitat de descans del personal sanitari. Almirante explica que el personal que està fent el torn fa un sobreesforç per respectar les vacances dels companys. “Estem fent un esforç considerable per mantenir l’activitat assistencial amb les persones que estan treballant, i respectem al màxim el descans de les persones que estan en períodes de vacances. Això ens obliga a treballar amb una quantitat d’esforç molt més alt del que dediquem habitualment”, ha puntualitzat.

UCI Hospital Clínic