(ACN) La farmacèutica catalana Almirall ha ajornat un congrés de dermatòlegs a Barcelona, previst per a aquest cap de setmana al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). A l’esdeveniment, batejat com a Skin Academy, hi havien d’assistir 600 professionals, 150 dels quals provinents d’Itàlia, segons han confirmat fonts de l’empresa a l’Agència Catalana de Notícies.

L’empresa ha decidit ajornar el congrés fins a finals d’any per “garantir la seguretat” dels assistents. La decisió arriba dues setmanes després de la cancel·lació del Mobile World Congress i un cop s’han confirmat els primers dos casos de covid-19 a la capital catalana: una dona de 36 anys i un home de 22 anys. En paral·lel, la companyia ha activat també el protocol de pandèmia i ha limitat els viatges dels treballadors a la Xina i la resta d’Europa. També ha augmentat el nombre de mascaretes i dispensadors de gel desinfectant.

“El nombre de casos a Espanya i Europa no és alarmant però hem de treballar per protegir, salvaguardar i prevenir l’expansió del virus”, han afirmat fonts de la farmacèutica. En aquest context, l’empresa considera també que els metges han d’estar “a l’hospital treballant” i no en un congrés.

L’empresa també ha recomanat als treballadors de la filial de la companyia a Itàlia que treballin des de casa i evitin visites, sobretot en les zones més afectades per l’expansió del virus.