Visiblement cansada, l'Alícia Gámez ha baixat de l'avió quan passaven uns minuts de les 5 de la tarda. Després de saludar les autoritats que l'esperaven a peu de pista s'ha viscut un dels moments més emotius, la trobada amb els seus companys de Barcelona Acció Solidària. Fins i tot, l'han intentat mantejar. Mica en mica, l'Alícia s'ha acostat als periodistes i ha saludat als objectius de les càmeres. Un cop dins la terminal, una mica desconcertada, ha llegit un breu comunicat on ha dit que té ganes de descansar i que només pensa en els seus companys encara segrestats. ALÍCIA GÁMEZ, cooperant alliberada "" Des del Govern han volgut llançar un missatge de prudència i han assegurat que continuaran treballant per alliberar els altres dos cooperants segrestats. SORAYA RODRÍGUEZ, secretària d'Estat de Cooperació "" Tot i així, tothom ha mostrat la seva satisfacció per l'alliberament de l'Alicia. JOSÉ MONTILLA, president de la Generalitat "" Però abans d'arribar a Barcelona, l'Alícia ha viscut un autèntic calvari. Les milicies d'Al-Qaida van assaltar la caravana solidària quan anaven de Nouadibu a Nouakchott. D'aquí, se'ls haurien emportat cap al nord-est de Mali, on tenen les seves bases. El segrest ha acabat aquesta matinada, quan l'han portat fins a la ciutat de Gao, on l'haurien deixat en llibertat, juntament amb una noia de nacionalitat italiana. Seguidament han volat cap a la capital de Burkina Faso. I d'aquí, cap a l'Aeroport del Prat, on l'esperaven multitud de periodistes. L'antiga terminal del Pont Aeri s'ha convertit en un pàrquing improvitzat on s'han col·locat les unitats mòbils dels diversos mitjans que han volgut seguir l'arribada de la cooperant catalana. Una arribada que s'ha fet esperar més de 100 dies i que ha sigut possible gràcies a unes dures negociacions. Aquest matí, la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, assegurava que no s'ha pagat cap rescat. MARÍA TERESA FERNÁNDEZ DE LA VEGA, vicepresidenta del Govern "" Tothom espera que molt aviat es pugui repetir la imatge d'aquesta tarda, però amb l'Albert Vilalta i el Roque Pasqual baixant de l'avió a l'aeroport de Barcelona.

Gámez, segrestada el 29 de novembre amb els seus companys Albert Vilalta i Roque Pascual, amb els que participava a la Caravana Solidària a l’Àfrica Occidental, ha viatjat des de Burkina Faso en un avió militar acompanyada del seu germà Germán i la secretària d’Estat de Cooperació, Soraya Rodríguez.

La cooperant ha estat rebuda a peu de pista per un grup de familiars i amics, a més de nombroses autoritats, entre les quals hi havia l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín; i el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel. El president de la Generalitat, José Montilla, ha pogut pujar a l’avió a donar la benvinguda a la cooperant alliberada.