L’ou és un aliment complet i una font important de nutrients i proteïnes. No obstant això, el debat recurrent és quants se’n poden menjar al dia o a la setmana. Àlex Blasco, dietista nutricionista de l’Hospital de Sant Pau, ha explicat al betevé directe que la discussió sobre el consum d’ous és cíclica: “Fa temps es va recomanar consumir-ne només un o dos setmanals, però s’ha comprovat que no fa apujar tant el colesterol com s’esperava i ara sembla que hi ha barra lliure en el consum“.
Àlex Blasco no creu necessari ni adequat que tota la població en general faci una dieta alta en proteïna. El dietista aconsella un augment, sense exagerar, de consum de proteïna en casos com l’alimentació de la gent gran, en les dietes de pacients amb malalties com el càncer o per a persones amb hipertròfia muscular.
Pere Sorolla és entrenador personal i explica: “Les persones que consumeixen ous busquen una dieta de proteïna i evitar el consum de greixos. És important conèixer les dosis de nutrients que necessita l’organisme, si entrenes el cos has de consumir més proteïna o carbohidrats; si no entrenes, menys consum”. Sorolla indica que personalment consumeix entre tres o quatre ous a la setmana.
Suplements per complementar nutrients
Sobre els suplements alimentaris, el nutricionista Àlex Blasco assenyala: “Hi ha un ampli ventall de productes, els que funcionen, com la creatina i la proteïna en pols, i els suplements que no serveixen per a res, que poden resultar perillosos”. En aquest sentit, l’entrenador Pere Sorolla està d’acord amb Blasco i recorda: “Els suplements estan pensats per complementar les dietes i millorar el nostre rendiment”.