(ACN) Catalunya ha posat en coneixement de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) la presència de “Listeria monocytogenes” en diversos lots de botifarra negra, negra tradicional i bull de llengua de la marca Salgot.

Els lots afectats són el 211804 i 212019, de botifarra negra; el 211804, de botifarra negra tradicional, i el 212017, de bull de llengua. Aquests productes s’han distribuït a Catalunya, Aragó, illes Balears, Madrid i País Valencià.

Recomanen tornar els productes al punt de compra

Amb la informació disponible no hi ha constància de cap cas associat a aquesta alerta. L’AESAN ha recomanat a totes les persones que tinguin aquests productes que no els consumeixin i els retornin al punt de compra. Els productes afectats tenen data de caducitat entre el 7 i el 23 d’agost en el cas de la botifarra negra, el 24 d’agost en el cas de la botifarra negra tradicional i el 16 d’agost pel que fa al bull.

En el cas d’haver consumit aquests aliments i presentar simptomatologia compatible amb listeriosi, com vòmits, diarrea o febre; es recomana anar a un centre de salut.