Des del mes de gener, l’Observatori contra l’Homofòbia ha rebut 17 denúncies per conductes violentes contra gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. El 2012, en canvi, no se’n va registrar cap. Per Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori, aquest repunt s’explica perquè, a causa de la crisi, moltes persones del col·lectiu han hagut de tornar a casa, on en alguns casos viuen una situació de rebuig que es manifesta en forma de violència física o verbal. Des de l’entitat consideren que aquests casos haurien de considerar-se violència domèstica.

L’informe anual de l’Observatori contra l’Homofòbia també fa referència a l’assetjament escolar. Calculen que el 71% dels escolars que són gais o lesbianes han estat insultats alguna vegada i que en un 34% dels casos fins i tot han arribat a patir agressions físiques. En conjunt, estimen que els casos de “bullying” per homofòbia han crescut un 11%.

En aquesta mateixa línia, l’informe apunta que l’assetjament laboral a causa de la tendència sexual també ha augmentat en un 11%.