Barcelona està en alerta per l’arribada dels aficionats de l’Olympique de Lió, entre els quals hi ha un grup d’ultres i radicals, que s’han concentrat primer a Sants-Badal i després, a Sarrià. S’han desplaçat a la ciutat perquè aquest dimecres a la tarda es disputa el partit de Lliga de Campions entre el Futbol Club Barcelona i l’equip francès.

L’afició ultra del contrincant del Barça ha emplaçat els seus seguidors a concentrar-se a la plaça d’Osca a partir de les 13.30 h, previ a anar al Camp Nou, a través d’una crida a les xarxes socials. Per contra, el compte oficial del club francès demana a través de Twitter als seus seguidors que es reuneixin  a la plaça d’Artós, a Sarrià, per motius de seguretat. D’aquesta manera es vol evitar enfrontament amb altres col·lectius i moviments de la ciutat.

Col·lectius antifeixistes fan una contramanifestació

L’Assemblea de Barri de Sants i altres col·lectius com Acció Llibertària de Sants han reaccionat a la presència dels ultres francesos convocant una contramanifestació una hora abans a la mateixa plaça. Una trentena de persones s’hi han concentrat i han començat una marxa pels carrers de Sants amb el lema “Sants antifeixista” que també diu en francès “que tot el món rebutja el fascisme”.

Davant la pressió a la plaça d’Osca, i les instruccions dels agents dels Mossos d’Esquadra d’anar cap a Artós, els aficionats de l’Olympique s’han desplaçat cap a un altre punt del barri de Sant, la plaça de l’Olivereta i després cap a la plaça d’Artós, des d’on es preveu que es desplacin finalment al Camp Nou.

Una desena de radicals del Barça identificats

Els Mossos d’Esquadra han desplegat un dispositiu preventiu per la zona de Sants. Agents de la brigada mòbil de la policia catalana han identificat un grup d’una desena d’aficionats radicals del Barça i els hi han requisat un bat de beisbol.

De fet, per evitar enfrontaments entre aficionats radicals dels dos equips i conductes incíviques, els Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han desplegat un ampli dispositiu policial. La policia catalana treballa amb la previsió que 4.500 aficionats de l’Olympique s’han desplaçat fins a la ciutat, entre els quals hi ha la presència d’ultres i radicals.

La policia catalana també ha fet una crida a través de la xarxa a la ciutadania per denunciar qualsevol tipus d’incidents.

Problemes en el partit d’anada a França

El partit entre el Barça i l’Olympique de Lió, que es va jugar el 19 de febrer a l’Stade des Lumières de l’equip francès, es van produir incidents. Un grup d’aficionats radicals blaugrana van entrar al camp i van amenaçar altres aficionats del Barça.