L’advocat Xavier Pellicer, portaveu i coordinador de les defenses dels nou membres dels CDR detinguts dilluns 23 de setembre, denuncia que s’està produint una “situació recorrent d’excepcionalitat i que s’estan vulnerant els drets de defensa dels acusats”. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona‘, de betevé, Pellicer ha explicat que han trigat molt a poder entrevistar-se amb els detinguts, que no se’ls va llegir els drets quan era pertinent fer-ho i no se’ls va fer constar la condició de detinguts fins que els escorcolls van acabar. Per tot plegat, Pellicer considera que, tot i que “no s’està aplicant formalment la llei antiterrorista, sí que hi ha una vulneració del dret de defensa molt clara que ens porta a pensar en una aplicació encoberta de la llei”.

Només han parlat amb set dels nou detinguts

Pellicer ha detallat que han pogut parlar amb set dels nou arrestats i que ara estan en espera de saber quan passaran a disposició judicial: “La llei marca un límit de 72 hores des del moment en què es pren declaració al detingut i això ens porta a dijous però no sabem si esgotaran aquest límit”. A dos dels detinguts encara no han pogut assistir-los, “els han forçat a tenir advocats d’ofici i no els que havien designat les famílies”.

Segons Pellicer els detinguts mostren el cansament “evident” després de tres dies de detenció però es mostren “forts i compromesos amb els seus ideals i principis”. Pots escoltar l’entrevista completa a Xavier Pellicer aquí.