Fa uns 20 anys aficionats i professionals a la fotografia van decidir agrupar-se com a fotògrafs amb l’objectiu de capturar bona part de l’activitat social, cultural i veïnal sobretot de la Prosperitat, però també de la resta del districte de Nou Barris.

Amb motiu de les celebracions del centenari de la Prosperitat, el grup 9 Barris Imatge ha decidit exposar un petit recull de les imatges i personatges que han capturat amb els objectius ens els darrers 20 anys. La mostra es pot veure al Casal de Barri Prosperitat fins al 24 de novembre.

Un grup d’aficionats a la fotografia

“Portem 20 i escaig anys com a grup de fotògrafs. El va fundar el Josep Anton Cordoncillo amb el Pedro, el Manel Ulls i l’Imma. Era gent molt inquieta a qui li agradava molt la fotografia”, recorda Joan Martínez, “Linux”, un dels membres de 9 Barris Imatge. “En un barri com aquest passen moltes coses i entre tots hem intentat anar cobrint tot allò social que passa al barri”.

Al llarg del temps, els fotògrafs han copsat molts actes cíclics de la Prosperitat i Nou Barris com ara el Prospe Beach, el Festival de Sopes, San Xiveco, les jams de blues al casal de barri o a la plaça d’Àngel Pestaña.

El seguiment dels personatges

Una curiositat important de la mostra és l’aparició constant d’alguns veïns i veïnes al llarg del temps. “Si ets del barri és molt graciós perquè veus com ha anat evolucionant la gent, com ha anat creixent, com ha anat canviant físicament”, explica Joan Linux.

Un blog amb molta projecció

Un dels moments clau per al col·lectiu va ser l’estrena del blog de 9 Barris Imatge, l’any 2002. Aquest blog és un lloc de consulta per a molts veïns i entitats que troben un recull d’imatges dels seus actes o reivindicacions. “El blog ens va donar molta projecció, té moltes visites i rebem missatges molt emotius de gent que ja no viu al barri i que segueix els esdeveniments des de lluny”, comenta Joan Linux.

Al blog hi ha un fons documental incalculable agrupat per dates i esdeveniments. L’exposició recull un petit tastet de tot aquest material. A més, es complementa amb una projecció de gairebé 500 imatges.