Els nivells de concentració de pol·len de plàtan a Barcelona estan al màxim des de principis de març i seguiran així fins a mitjan abril, segons les previsions de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals. A partir d’aleshores, començaran a disminuir gradualment fins al mes de maig. Els registres de la morella roquera també toquen sostre. El pol·len d’aquesta planta es mantindrà en un nivell molt alt fins al juliol.

Segons un estudi realitzat per l’Hospital Quirón, l’al·lèrgia al pol·len de plàtan afecta el 40% dels pacients tractats en el servei l’Al·lergologia del centre durant el darrer any. El segueixen amb un 35% les gramínies. Més de la meitat de les persones que es van visitar tenien rinitis, amb símptomes com obstrucció nasal, mucositat i esternuts. Els experts asseguren que aquesta patologia pot repercutir en la concentració, el descans, generar malestar físic i disminuir el rendiment laboral o escolar.

Els al·lergòlegs recomanen realitzar un estudi per detectar la causa de l’al·lèrgia. Un cop determinat l’al·lergògen, el pacient pot prendre mesures per evitar-lo, com tancar les finestretes del cotxe. A més, es tractaran els símptomes amb antihistamínics i vacunes per frenar l’al·lèrgia i disminuir-ne la intensitat.