L’Ajuntament reformarà la plaça de la Vidriera de Sants amb la idea de fomentar l’ús de l’espai i evitar que s’utilitzi majoritàriament com a zona d’esbarjo per a gossos, inclús com a pipicà. La plaça, situada davant de l’Escola Gayarre formarà part d’un eix verd que ha de connectar amb la plaça de la Farga, ubicada a uns 300 metres i amb els altres centres educatius de la zona.

La idea del consistori és dignificar la plaça i fomentar-hi l’ús com a espai verd i lúdic. Per aconseguir-ho s’actualitzarà l’espai infantil. “Es tracta d’una zona que encadena diferents centres educatius i amb les diferents transformacions que estem fent, el que estem intentant generar és un eix verd, un eix pacificat al voltant d’aquesta línia natural per la qual les famílies que porten les criatures a les escoles fan el trànsit fins a la zona d’esbarjo, al parc, on berenen”. Ha explicat a betevé el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra.

El regidor ha insistit que, tot i que no hi ha pressupost per fer-hi una reforma integral la inversió sí que en millorarà l’aspecte. De fet, els treballs que han de començar aquesta tardor serviran per resoldre els problemes de permeabilitat de la plaça, que s’omple de tolls d’aigua cada cop que plou. I tot i que no es podrà anivellar tota la plaça, si es millorarà la visibilitat arreu del recinte, ja que se substituiran alguns dels parterres actuals i s’hi plantarà nou arbrat.

Una reforma participada amb l’Escola Gayarre

La proposta de millora de la plaça de la Vidriera s’ha treballat amb la comunitat educativa de l’Escola Gayarre. El centre reformarà el seu pati aquest estiu a través del programa municipal Transformem els patis i això implicarà que a partir de setembre l’escola disposarà de diversos jocs infantils nous. Per això, l’escola creu que la proposta lúdica de la plaça hauria de complementar les propostes d’esbarjo de l’espai exterior del centre. “A dins de l’escola posarem elements de fusta, cordes i passarel·les. Per això pensem que l’espai infantil de la plaça hauria d’incloure elements una mica més convencionals com tobogans, gronxadors o fins i tot un castell on els nens hi puguin grimpar“, explica el Marc Guinjoan, pare i membre de l’AFA de l’Escola Gayarre.

L’àrea infantil de la plaça hauria de complementar les propostes de joc de l’escola i hauria d’estar adaptada per a qualsevol infant
Marc Guinjoan, AFA Escola Gayarre

L’Escola Gayarre forma part també de la xarxa de patis oberts que obren els cap de setmana perquè qualsevol família del barri pugui gaudir de l’espai exterior de l’escola i dels seus elements de joc.