Coincidint amb la celebració del dia per a l’alliberament LGTBI, aquest dimarts comença una nova edició del Pride Barcelona, un festival que enguany preveu arribar als 260.000 participants. Si s’assolís aquesta xifra, hi haurien passat 20.000 persones més que l’any passat. D’aquests, es calcula que aproximadament un 20 % seran estrangers.

Enguany, els responsables del festival volen centrar l’atenció en les persones trans, un col·lectiu molt divers que el president del Pride Barcelona, Joan Igual, explica que és “dels més perseguits i amb més duresa”. És per aquest motiu, ha dit, que han cregut important donar-los suport.

Malgrat començar molt abans, el gruix de les activitats es concentraran el cap de setmana del 9 i 10 de juliol. I en concret, dissabte es farà la desfilada Pride Parade, una desfilada de la qual s’ha allargat el recorregut i que l’organització preveu que sigui un reclam per als assistents. Anirà de la plaça d’Espanya fins al Moll de la Fusta, i serà precisament al punt final de la cercavila on se centralitzaran la majoria d’activitats, amb concerts com els de Lara Sajén, Kym Mazelle i Soren Luka. També en destaquen  la Cursa de Talons, amb un premi de 250 euros per al més ràpid, o la gala Miss Drag Pride BCN. I igualment, hi haurà un espai per als més petits, el Pride Kids, on els infants podran participar en tallers. A més, per primera vegada, el Pride Barcelona acollirà la celebració del casament d’una parella gai al Moll de la Fusta.