L’Ajuntament ha reiterat la disposició a col·laborar, tot i que s’ha mostrat prudent perquè el cas es troba sota secret de sumari. Recasens ha explicat que obriran un expedient disciplinari i suspendran de sou i feina als dos agents detinguts. L’expedient però quedarà en suspens en espera del que digui la resolució judicial. Pel comissionat de Seguretat, es tracta d’un cas “aïllat” i s’ha de tractar com a tal.  Per tant, considera que no ha de sortir a defensar la feina de la Guàrdia Urbana perquè aquesta es defensa tota sola “amb les seves actuacions diàries”.

Recasens no ha volgut entrar a valorar l’expedient dels  detinguts, un dels quals se’l va condemnar el 2013 per agredir un manter i a l’altra se la va investigar per la mort d’un manter. Ha dit que tots dos tenen un historial “tant de felicitacions com d’expedients”.

Els dos guàrdies urbans detinguts passaran demà a disposició judicial

Els dos guàrdies urbans detinguts dissabte per la presumpta implicació en la mort d’un altre agent del cos passaran a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Vilanova i la Geltrú demà dimarts. Mentrestant, els Mossos d’Esquadra continuen recollint proves per aclarir com es va produir la mort del policia que es va trobar calcinat dins el maleter d’un vehicle prop del pantà de Foix, al terme municipal de Castellet i la Gornal. Aquest diumenge els Mossos d’Esquadra van escorcollar l’habitatge on vivien la detinguda i la víctima, a la urbanització Santa Maria, de Vilanova i la Geltrú.

L’escorcoll es va allargar més de 10 hores i es va fer en presència de la detinguda, que davant dels mitjans de comunicació va aparèixer tapada amb un paraigua per ocultar el rostre. L’objectiu de la policia científica era trobar indicis a l’habitatge sobre la possible participació de la dona en la mort del seu company sentimental. De fet, els agents es van emportar algunes caixes amb material i documentació que aquest dilluns hauran d’analitzar. Un cop acabada la inspecció, l’arrestada va tornar a la comissaria de Sant Feliu de Llobregat, en espera de passar a disposició del jutge dimarts.

 

La dona detinguda, de 33 anys i parella sentimental de la víctima, va ser investigada per la mort accidental d’un venedor ambulant l’any 2014. La causa, però, es va arxivar. Els Mossos d’Esquadra també van arrestar un home de 36 anys aquest dissabte, amb qui es creu que ella mantenia una relació sentimental d’amagat de la seva parella oficial, que és l’agent trobat calcinat prop del pantà de Foix, al terme municipal de Castellet i la Gornal (l’Alt Penedès). Segons SOS Racisme, aquest agent va ser condemnat el 2013 per haver agredit un manter a la plaça del Duc de Medinaceli.

Segons fonts municipals, els dos detinguts treballaven els caps de setmana a la Unitat de Suport Diürn de la comissaria de la Zona Franca de la Guàrdia Urbana. Pel que fa a la víctima, tot i que ara estava de baixa mèdica, també treballava a la Zona Franca, però en la Unitat Central de Trànsit.

La detinguda és víctima d’un cas de pornovenjança

Es dona el cas que la dona detinguda per presumpta implicació en la mort de la seva parella suposadament va ser víctima d’un cas de pronovenjança. Acusa un subinspector del cos d’haver difós una fotografia a tots els seus contactes del correu electrònic en què ella apareixia practicant sexe amb ell. El judici d’aquest cas s’ha suspès quatre vegades, l’última a petició de l’ara detinguda, que, segons el seu advocat, va esgrimir al jutjat que no estava en condicions per afrontar la vista després de la mort de la seva parella. Està previst que el judici se celebri el 26 d’octubre, i tot apunta que no té res a veure amb el crim del pantà de Foix.

La víctima, expedientada per una agressió a l’Arrabassada

L’agent de la Guàrdia Urbana que es va trobar mort dins el maleter d’un vehicle prop del pantà de Foix va ser expedientat i suspès de sou i feina per la Unitat de Deontologia i Afers Interns (UDAI) per, presumptament, haver agredit, amb un altre company, un motorista que s’havia saltat un control de trànsit a la carretera de l’Arrabassada. El cas, però, no va arribar a judici perquè el motorista i els agents van arribar a un acord econòmic i el motorista va retirar la denúncia. La UDAI, però, encara mantenia el seu expedient en fase d’instrucció.