L’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, oferirà 50 places de formació per a desenvolupadores “full stack“, és a dir, professionals que s’encarreguin de crear i mantenir aplicacions web. Aquesta és una de les mesures que s’inclouen en el pla de del consistori per afavorir la presència de les dones en el sector tecnològic que s’ha presentat aquest dimarts.

El programa de formació està orientat a dones en situació vulnerable i arrencarà a finals d’aquest mes. Tot i això, ja fa un temps que se n’ha posat en marxa la prova pilot. La intenció és que les participants s’incorporin al mercat laboral de seguida i, de fet, algunes alumnes ja ho han aconseguit.

Aquest és el cas de la Laura Bassani, una de les alumnes que ha participat en la prova pilot i que ha trobat feina fins i tot abans d’acabar el curs. Ella era professora d’anglès, però amb el confinament es va quedar sense feina i ha aprofitat els mesos de la pandèmia per formar-se.

L’Estefanía García és una altra de les alumnes que ha participat en la prova pilot. Ella va venir de Veneçuela, on havia estudiat biologia, però aquí no trobava feina. Explica que amb aquesta formació ha descobert una nova professió en la programació i assegura que li agrada molt.

Només el 26 % són dones

Els desenvolupadors “full stack” són un perfil professional molt demandats, però ara mateix a Barcelona el sector tecnològic només hi ha un 26 % de dones, segons explica Guillaume Thureau, director de l’escola Factoría F5, l’entitat responsable d’impartir la formació. “La programació construeix el món en què vivim i ha de ser programat per tota la diversitat de de la nostra societat, incloent òbviament les dones, que són la meitat de la població”, defensa Thureau.

Aquesta formació s’emmarca en el programa BCN FemTech, on també participa Endesa i la Fundació Formació i Treball, que farà un acompanyament individualitzat a totes les participants per ajudar-les a trobar feina un cop hagin acabat la formació.

El programa de capacitació per ser desenvolupadores “full stack” dura sis mesos, és gratuït i no cal tenir coneixements previs de programació per accedir-hi.