Des de fa 34 anys, el local del carrer de l’Alegre de Dalt, 55, aixeca queixes dels veïns de la zona. Primer va ser la Sala KGB i, des de fa cinc anys, la discoteca Canela, però el canvi no ha millorat la situació. Els veïns fa temps que en reclamen el tancament i, ara, l’Ajuntament ha obert un expedient sancionador per la llicència de la discoteca.

Sense llicència d’activitats

El motiu de l’expedient és que el titular de la llicència d’activitats del local no és el mateix que n’està exercint la gestió. Això, a la pràctica, significa que la discoteca Canela actua sense llicència. Segons el consistori, la sala de festes té un mes de termini per resoldre la situació. Una qüestió difícil, ja que no es podrà fer el traspàs de la llicència als gestors actuals perquè el Pla d’usos de la zona no ho permet. Per tant, si passat un mes no s’ha resolt, la sala haurà de tancar o l’Ajuntament la precintarà.

En paral·lel a l’actuació municipal, els veïns s’han reunit amb la propietat del local que els ha manifestat la voluntat de no renovar el contracte de lloguer de la sala. Aquest contracte acaba el dia 15 de gener i podria no tenir continuïtat.

Recollida de signatures

Davant d’aquestes noves accions, la Plataforma d’Afectats per la Discoteca Canela està satisfeta. Tot i això, després de 34 anys de lluita, es mantenen alerta. Segons Oriol Hosta, membre de la plataforma, “tampoc podem dir ara mateix, blat fins que això no s’hagi aconseguit. Els veïns ahir reunits en assemblea, érem gairebé 50 persones del barri, vam dir que seguiríem fent pressió“.

Per això, han decidit engegar una recollida de signatures per tirar endavant una iniciativa ciutadana, segons estableix el Reglament de Participació Ciutadana, com es va fer pel canvi de nom de l’avinguda del Príncep d’Astúries a Rierar de Cassoles. L’objectiu és portar el tancament de la sala, a debat, al plenari de Gràcia.

La propietat no ha rebut cap notificació

De la seva banda, la propietat de la discoteca assegura que tenen tota la documentació en ordre i que no han rebut cap notificació de l’Ajuntament. Afegeixen que, tot i que en els últims mesos no han pogut reunir-se ni amb el consistori ni amb els veïns per problemes de salut, des de l’inici treballen per millorar la convivència amb els veïns. Expliquen que han posat més vigilància a la sortida de la sala i han inclòs espais a la ràdio demanant respecte pel descans veïnal.