L’Ajuntament ha confirmat que els enderrocs que s’estan fent a Villa Piedad, una de les cases més antigues de la Trinitat Vella i que els veïns volien recuperar com a equipament, no tenen permís d’obres. La propietat de l’immoble havia sol·licitat poder-los fer, però des del consistori no se’ls havia donat cap tipus de llicència, ni per obres menors ni majors.

Els veïns van donar el crit d’alerta en veure com començaven a aparèixer runa al jardí de Villa Piedad, entre les quals rajoles del terra original trencades. Afegeixen que es van quedar sorpresos perquè recentment l’Ajuntament havia expressat el compromís de guardar una partida pressupostària per destinar-los a l’adquisició de la finca.

L’Ajuntament revisarà quins enderrocs s’han fet

Tot i no tenir cap tipus de llicència, el consistori té constància que la propietat de Villa Piedad va llançar els envans interiors i va deixar mobles al carrer per evitar ocupacions. Tot i això, davant la magnitud dels enderrocs, l’Ajuntament de Barcelona comprovarà “què s’ha fet exactament en l’edifici” i aleshores prendrà una decisió per si cal emprendre algun tipus d’acció contra la propietat.

El consistori s’ha compromès a reservar una partida pressupostària de 190.000 euros per adquirir Villa Piedad de cara al proper mandat. “S’haurà de parlar amb la propietat per veure per quant està disposat vendre-la”, explicava la setmana passada Lucía Martín, regidora de Sant Andreu. Tot i això, la regidora assumeix que la compra de Villa Piedad “portarà temps”.

Villa Piedad, una casa per convertir en equipament municipal

Els veïns fa temps que demanen protegir aquest antic xalet d’estiueig i convertir-lo en un equipament municipal. Des de l’Associació per a la Recerca i Divulgació de la Memòria Històrica de Trinitat Vella, proposen que pugui ser un centre d’interpretació de l’evolució històrica del barri amb espais per exposicions i conferències. Altres entitats, com l’associació de veïns, també estan interessades a fer ús de la finca.