L’Ajuntament de Barcelona ha aturat temporalment l’activitat aquest dimecres al migdia i ha sortit en ple a la plaça de Sant Jaume per fer un minut de silenci en memòria de Victòria Bertran, la metgessa del CAP les Corts que aquest dilluns va morir a mans de la seva parella, el periodista Alfons Quintà. L’alcaldessa Ada Colau ha baixat a la plaça acompanyada del delegat del govern de l’estat a Catalunya, Enric Millo, amb qui estava reunida a dins de l’edifici. Anteriorment, el govern municipal ha fet públic un comunicat en què “condemna fermament” els fets.

El consistori ha activat per primera vegada el protocol de dol per a casos de violència masclista que es va aprovar a finals d’agost, que preveu diverses accions de rebuig, com la col·locació de crespons negres als edificis i al web municipal i l’enviament de missatges als mitjans de comunicació, les pantalles del metro i per Twitter amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la problemàtica. Aquest dimecres s’ha pogut veure una gran pancarta al balcó de l’Ajuntament amb el lema “ni una menys”, i les banderes han onejat a mig pal a la part alta de l’edifici. També està previst que aquest divendres, en l’últim ple de l’any, es faci un minut de silenci per cada dona víctima de violència masclista a la ciutat en els darrers 12 mesos.

Les Corts rebutja la violència masclista

Aquest dimarts a la tarda, un centenar de persones es van concentrar davant del Mercat de les Corts per condemnar els fets. La manifestació, convocada per l’Associació de Dones de les Corts, va tallar durant una estona el trànsit a la travessera de les Corts amb el missatge “No hi som totes, falten les mortes”.