Per resoldre el subministrament el més ràpid possible i com a solució provisional, l’Institut Municipal de l’Habitatge ha començat, aquest dilluns, la instal·lació d’acumuladors individuals d’aigua calenta a cadascun dels 90 habitatges de l’edifici de pisos assistits per a gent gran al carrer de la Lleialtat, 7, al Raval. Ja se n’han posat 27, i es preveu que tots els habitatges puguin tenir el subministrament d’aigua calenta restablert en 10 dies. Pel que fa a la manca de calefacció, s’han subministrat radiadors elèctrics als residents mentre duri la reparació.

Mentre no s’acabi de restablir el servei d’aigua calenta a tots els habitatges, s’ha instal·lat també un acumulador d’alta capacitat en dos habitatges buits del mateix edifici, perquè serveixi de dutxa comunitària. També s’està treballant a oferir solucions per disposar d’aigua calenta en equipaments municipals al barri.

La resolució definitiva passa per la substitució integral de la instal·lació, amb el canvi de les canonades i la reparació de les calderes comunitàries, i la previsió és que la reparació duri entre dos i quatre mesos.

El primer avís es va rebre a principis de desembre

L’Institut Municipal de l’Habitatge va rebre el primer avís d’avaria a principis de desembre, quan va fallar la calefacció de l’edifici, i segons expliquen fonts municipals, s’ha treballat des d’aleshores en la diagnosi i resolució del problema. Ja en aquell moment es va oferir als llogaters radiadors elèctrics. L’aigua calenta sanitària va començar a fallar dies més tard.

L’IMAHB explica que ha estat difícil aconseguir els materials necessaris per a la reparació, ja que no són elements estàndards i s’han hagut d’encarregar especialment. A tot això cal afegir que ha coincidit amb dos períodes festius en les empreses externes encarregades del manteniment, el pont de desembre i Nadal.

La setmana abans de Nadal es va fer la primera intervenció de reparació de la caldera, però no es va aconseguir recuperar la calefacció. Els tècnics van determinar aleshores que l’avaria tenia un abast més gran, ja que afectava les calderes i els acumuladors comunitaris i les canonades, i es va veure que per reparar-la s’havia de deixar sense aigua el sistema centralitzat de canonades. El dia 27 de desembre es va haver de tallar l’aigua sanitària per poder començar les reparacions. Pel que fa a l’aigua de boca, sempre ha estat en funcionament.