Fa quatre anys que l’entitat veïnal del barri reivindica que l’edifici conegut popularment com la fàbrica del plom, ubicat al carrer de la Verneda, esdevingui una biblioteca per al barri del Clot. Concretament, des que l’any 2017 l’entitat que regentava l’espai, Biciclot, va anunciar que  marxava. Ara, l’Ajuntament ha mogut fitxa i ha iniciat el procés per expropiar la finca, i des de l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa demanen poder començar a treballar, de manera participada, en la configuració del que serà un nou equipament municipal.

Volen una biblioteca per als veïns del Clot

Els representants veïnals adverteixen que, tot i que el 2013 es va inaugurar la Biblioteca el Clot – Josep Benet, pertany al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou i que pocs residents al Clot la fan servir, ja que està a l’altra banda de la plaça de les Glòries. Per això, proposen que la fàbrica del plom esdevingui una biblioteca.

El pla d’equipaments de fa més de 15 anys ja deia que al barri n’hi havia d’haver dues. Una a la part de dalt, que al final vam aconseguir que es fes a l’Alchemika, i l’altra a la part de baix”
Miquel Catasús, AV Clot – Camp de l’Arpa

Segons Catasús, el districte de Sant Martí hauria d’engegar un procés participatiu perquè encara no hi ha cap projecte tancat. De fet, diu que es podria ampliar més enllà de la biblioteca. Catasús afirma que l’espai també podria acollir l’Ateneu del Clot, que d’aquí a quatre o cinc anys haurà de marxar de l’emplaçament on es troba.

De moment, però, l’Ajuntament ha manifestat en diferents espais de participació ciutadana que no està previst construir l’equipament a la fàbrica del plom en aquest mandat municipal.