A partir del proper mes de març l’Ajuntament incorporarà 60 nous bombers a la ciutat que actualment es troben en fase de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. El conflicte entre la plantilla i el consistori ja fa temps que dura i l’anunci del consistori arriba després que l’Agrupació de Bombers de Barcelona de CCOO denunciés aquest divendres “immobilisme” pel que fa a la manca de personal.

El sindicat també s’ha negat a continuar fent guàrdies voluntàries d’ampliació d’horari, és a dir, hores extres, fins que l’Ajuntament no es comprometi a obrir les places necessàries per arribar a 650 efectius necessaris, diuen, a la ciutat. De la mateixa manera, estan en desacord amb el model operatiu actual, un sistema que, segons l’Ajuntament, està avalat per “l’estructura de comandaments del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament”.

A més, el consistori afegeix que aquest mes de gener s’han atès tots els serveis i requeriments “sense cap impacte negatiu per a la ciutadania”, tot i que, segons dades de la secció sindical, alguns dels dies d’aquest 2017 s’ha comptat amb gairebé una vintena menys d’efectius.

L’Ajuntament es defensa de les crítiques per les instal·lacions del CGE

El col·lectiu de Bombers ja fa temps que denuncia unes males condicions de les instal·lacions del Centre de Gestió d’Emergències ubicat al carrer de Lleida. Tot i així, l’Ajuntament assegura que cap informe dels que s’han fet han avalat que les instal·lacions siguin la causa de diversos casos de càncer de treballadors del centre.