L’Ajuntament ha obert 94 expedients a diverses terrasses de Ciutat Vella, la majoria per faltes greus. A més, ha detectat set establiments que comercialitzaven i oferien servei de restauració en terrassa sense llicència. El regidor del districte, Jordi Rabassa, ha detallat que l’Ajuntament de Barcelona els ha sancionat per diferents infraccions de la normativa municipal. Cada terrassa, per tant, pot haver rebut més d’un expedient per diverses raons. En un tuit al seu compte personal, Rabassa ha detallat que la majoria de faltes detectades en les inspeccions són de caràcter greu.

En declaracions a betevé, l’Ajuntament ha concretat que les principals raons de les actes són sobrepassar el límit de “taules i cadires per terrassa, obstaculitzar el pas als vianants o la instal·lació d’elements no autoritzats”. Si ho analitzem per districtes, la majoria de sancions han estat per a establiments del barri Gòtic, amb 37 expedients en tràmit. 24 terrasses més es troben a la plaça Reial i, a més, hi ha en tràmit 31 processos sancionadors per faltes al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. 17 més s’han detectat al Raval i les nou restants, a la Barceloneta. A més, l’Ajuntament ha detectat set establiments més sense llicència.

Per ara, els expedients estan oberts i els propietaris dels establiments poden interposar-hi recurs. L’Ajuntament calcula que d’aquí a un parell de mesos el tràmit hauria d’estar resolt.

L’horari de terrasses no s’ampliarà a l’estiu

L’Ajuntament de Barcelona no es planteja cap canvi que impliqui ampliar els horaris de les terrasses, com demanava la FECASARM. El consistori ha recordat que els horaris vigents els marca una ordenança del 2018 que es va aprovar amb ampli consens polític i després d’un procés participatiu.

El consistori defensa també que són uns horaris definits per protegir el descans dels veïns i fer compatible l’ús de l’espai públic i la vida dels veïns amb l’activitat econòmica. La patronal demanava tancar a dos quarts d’una de diumenge a dijous i a les dues de la matinada els divendres i els dissabtes.

La petició era per a dos estius i amb l’objectiu de compensar l’efecte negatiu que la pandèmia ha provocat en el sector. A més, la FECASARM defensava que l’ordenança preveu una ampliació horària excepcional durant l’estiu que no s’ha aplicat mai i afegien que aquest era un moment excepcional per fer-ho.