La bandera de l’arc de Sant Martí oneja al balcó de l’Ajuntament per commemorar, com cada 28 de juny, el Dia Internacional de l’Orgull Gai, Lesbià, Transsexual, Bisexual i Intersexual.

Cinquè any del Pride BCN

El Pride Barcelona 2013 tornarà a posar l’esport, la cultura i l’oci gai, transsexual i lesbià d’actualitat. I ho fa en diversos escenaris, equipaments i locals de la ciutat. Dissabte al matí es disputarà la segona edició de la Cursa per la Diversitat, una cursa popular oberta a tots els ciutadans amb l’objectiu de fomentar la diversitat, ja sigui sexual, ètnica, cultural o social. Aquest circuit interior per Montjuïc, de sis quilòmetres, també tindrà versió infantil, d’un quilòmetre.

L’avinguda de la Reina Maria Cristina aplegarà algunes de les activitats més destacades, com ara la Cursa de Talons, el Concurs de Drag Queens i la Festa de l’Escuma, mentre que la desfilada de l’Orgull se celebrarà a l’avinguda del Paral·lel. Dissabte a les 18 h, des del parc de les Tres Xemeneies, sortiran les carrosses i artistes, en direcció a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on se celebrarà la festa principal, a les vuit del vespre.