Dos joves han denunciat que aquest dissabte al matí han rebut insults i amenaces homòfobes per part d’un grup de participants a la protesta de Vox contra el Govern espanyol per exigir la dimissió de Pedro Sánchez. Des de l’Ajuntament han anunciat que traslladaran aquest cas a la fiscalia per un possible delicte d’odi.

Els dos homes portaven la bandera LGTBI i, tal com han explicat a ‘La Vanguardia’, l’episodi no ha passat de les ofenses verbals però l’agressivitat els ha espantat i han decidit guardar la bandera. Al seu costat també hi havia altres persones amb estelades, però les ofenses s’han centrat en els nois amb la bandera gai.

En un tuit, l’alcaldessa, Ada Colau, titllat els manifestants de Vox de “matxirulos desfasats en cotxes pijos”, ha afirmat que a Barcelona tothom té dret a manifestar-se, però que no permetran en cap cas la intolerància ni l’homofòbia.

Justament fa uns dies, amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, l’Observatori contra l’Homofòbia va fer públic que durant el confinament s‘han registrat 22 incidències contra el col·lectiu, la majoria a Barcelona. Davant d’aquesta situació, l’entitat ha augmentat els recursos per donar suport psicosocial al col·lectiu LGTBI.