AMADOU BOSCAR SAM, Coordinadora d'Associacions de Senegalesos "La situació és la que és, cadascú des de la seva banda ha de buscar la possibilitat que els successos que han passat no tornin a passar. Això que vol dir, tant per part de la Guàrdia Urbana com els de la venda ambulant, buscar quines són les causants d'aquesta situacions." DOUDA DIEYE, portaveu dels manters "Dicen que van a buscar una alternativa pero todo el mundo sabe que esto no es fácil, no es un trabajo de larga distancia. Pero bueno, estamos escuchando porque nosotros tenemos mucho interés para que si ellos vienen con propuestas, nosotros lo podemos aceptar si es un trabajo digno."

El cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, els ha recordat les indicacions bàsiques que han de seguir per controlar la venda ambulant sense autorització, en espera del nou protocol. Entre aquestes els demana no intervenir als transports públics pel risc que comporta per a la resta d’usuaris, i en cas d’agressions també demana també una “descripció detallada” dels violents.

L’Ajuntament, a més, els garanteix que tenen el suport municipal i manté que, en cas que es produeixin agressions a agents, es personaran com a acusació en la causa.

Paral·lelament, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, va reunir-se també dimecres a la tarda amb representants del col·lectiu de manters. A la trobada hi eren presents membres la Guàrdia Urbana i els serveis socials. L’objectiu del consistori és treballar conjuntament per abordar la situació dels venedors a la manta des d’una perspectiva social, al marge de l’actuació policial al carrer.

Després de la mort d’un venedor ambulant senegalès a Salou, en el marc d’una operació policial, a Barcelona s’han produït alguns incidents entre aquest col·lectiu i la Guàrdia Urbana. Per resoldre aquesta problemàtica, sindicats de la policia municipal i consistori han posat fil a l’agulla i l’Ajuntament ja ha anunciat la revisió dels protocols d’actuació.

La situació que es viu al carrer és tensa i els comerciants han alertat de l’augment de la venda ambulant; per la seva banda, l’Associació de Senegalesos Residents a Catalunya ha demanat que no s’estigmatitzi el col·lectiu.