La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat a betevé que l’Ajuntament de Barcelona ha fet arribar a l’Hospital de Sant Pau el seu “malestar i preocupació” davant la negativa a realitzar avortaments després de les nou setmanes de gestació. Per això els ha demanat explicacions i que es replantegin aquesta situació. Per Tarafa, el dret a l’avortament “s’ha de poder assolir en qualsevol hospital amb finançament públic”.

La resposta del centre hospitalari ha estat que la qüestió es revisarà conjuntament en el Patronat de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. L’Ajuntament de Barcelona és una de les institucions que formen part d’aquest organisme.

Segons Tarafa, la Generalitat té “molta responsabilitat”, ja que és l’administració que aporta la major part del finançament de l’hospital. La regidora de Salut ha reconegut que l’Ajuntament també hi té part de la responsabilitat, perquè és membre “en minoria” del Patronat. Per aquest motiu, s’han adreçat a l’Hospital de Sant Pau, però ha assegurat que faran el mateix amb l’Hospital Sant Joan de Déu en els propers dies pels mateixos motius, ja que és un centre que rep finançament públic i que, per motius religiosos, es nega a practicar avortaments.