La façana del carrer de Ferran número 34, al barri Gòtic, continuarà recordant Gustau Muñoz. Aquesta és almenys la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona. La placa actual és de marbre i es va instal·lar en aquest punt perquè és precisament aquí on va ser assassinat el 1978 per la policia. Ara, en aquest edifici, s’hi fan obres i si la propietat no la manté, el districte s’ha compromès a trobar la manera perquè la seva memòria es preservi.

Una placa de record col·locada pels amics

La placa, col·locada per iniciativa d’amics i simpatitzants del jove, es tem que desaparegui per les obres de rehabilitació que s’han iniciat a l’edifici. Davant d’aquest fet, l’Ajuntament s’ha compromès a preservar-ne la memòria: “Hem contactat amb la propietat per sol·licitar que quan acabin l’obra tornin a posar aquesta placa“, explica el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa. Afegeix que si no es fa, trobaran altres maneres de mantenir la memòria de Gustau Muñoz en aquest punt concret de la ciutat on va ser assassinat.

Hem demanat a la propietat que quan acabi l’obra tornin a posar la placa”
Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella

Gustau A. Muñoz , víctima de la policia

A sota de la placa actual, l’acompanyen sovint rams de flors que, de manera anònima, apareixen en aquest punt. Recorden, tal com es pot llegir a la mateixa placa, que l’11 de setembre de l’any 1978, trets de la policia espanyola van posar fi a la vida del jove militant de la Unió de Joves Marxistes-Leninistes.