L’Ajuntament descarta, de moment, aplicar cap canvi estructural en el sistema de recollida d’escombraries porta a porta que s’ha implantat des de fa una setmana a Sant Andreu. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha assegurat que no s’han detectat deficiències importants. Igualment, la comissió de seguiment municipal continuarà analitzant-ne el funcionament.

Cal millorar la informació als veïns

Tot i que no es preveuen canvis que impliquin la reformulació d’un sistema que ha suposat l’eliminació dels contenidors d’escombraries, el consistori reconeix que cal millorar la informació i la pedagogia que arriba als veïns. De fet, aquest dimarts se’n parlarà al Consell de Barri, i esperen poder mantenir alguns tipus de trobada periòdica per fer-ne un seguiment. La setmana passada, Badia va reconèixer alguns “desajustos” en el sistema de recollida, principalment provocats per la “manca d’informació”, i també per alguns casos “d’indisciplina”.

La recollida d’escombraries porta a porta ha generat divisió d’opinions entre els veïns. Mentre alguns ho qualifiquen de desgavell i preparen mobilitzacions, d’altres hi estan a favor.