Benítez serà jutjat per quatre dels 18 delictes que se li imputen, ja que la resta han prescrit segons la fiscalia. L’acusació de l’Ajuntament s’enfoca exclusivament en l’acusat i no en l’escola. El consistori explica que l’acusació popular no pot ser beneficiari de responsabilitat civil subsidiària i, per tant, no pot reclamar danys. Aquest dret correspon exclusivament a les víctimes, que són qui formen l’acusació particular.

Segons el relat dels fets, l’acusat, exprofessor d’educació física, aprofitava les lesions musculars dels alumnes a l’esquena o les cames per fer-los massatges que acabaven en tocaments als genitals. A més, en alguna ocasió també va practicar masturbació i fel·lació als menors i a un d’ells va obligar-lo a penetrar-lo analment. Fruit d’aquest abús els joves han patit seqüeles psicològiques importants.

D’altra banda, la fiscalia demana 22 anys de presó per a Benítez i ha inclòs com a responsable civil subsidiari la Fundació Champagnat, propietària del col·legi. Tot i això, no demana la declaració de la direcció del centre ni de la congregació religiosa dels Maristes. La Generalitat de Catalunya demana 36 anys i quatre mesos per a l’acusat i tampoc no en responsabilitza penalment l’escola. La defensa ha demanat l’absolució de l’acusat.