El Departament d’Educació ha decidit aplaçar les oposicions als cossos docents per la situació d’excepcionalitat causada pel coronavirus, segons ha confirmat la conselleria a betevé. L’inici del procés estava previst per al mes de juny, però després “d’escoltar els diferents sindicats” la Generalitat ha accedit a endarrerir el procés. Ara treballen en un nou calendari que encara està per detallar, però seria dins d’aquest 2020.

Així ho ha fet saber l’administració aquest dilluns en una reunió telemàtica amb el professorat i els sindicats de la mesa. Algunes fonts apunten que l’inici del procés podria ser a finals de juliol i les proves als futurs docents al setembre o la tardor del 2020.

La Intersindical-CSC es mostra satisfeta del canvi que ja havien demanat diversos sindicats la setmana passada.

USTEC-STEs IAC demana concurs de mèrits

Però no tots els sindicats estan satisfets amb aquest canvi. USTEC-STEs IAC vol que la Generalitat faci un concurs de mèrits, és a dir, que es triïn els nous professionals segons els mèrits que ja han acumulat treballant sense plaça fixa. “Es pot fer un concurs de mèrits per als interins, que són aproximadament el 40 %, una xifra també extraordinària, i permetria fer-ho telemàticament veient els mèrits de cadascú”, ha explicat el portaveu del sindicat, Ramon Font.

Lamenta, però, que el Departament d’Educació s’hagi tancat a aquesta opció que, segons explica, la normativa preveu en situacions excepcionals. Tampoc no veu bé que les oposicions es facin durant el curs lectiu. “Distorsiona molt la feina del professorat i la vida als centres perquè s’hi presenten molts interins i molts membres del jurat són professors en actiu, ja ho vam viure fa dos anys, entre l’abril i el juny, i va ser bastant inconvenient”, explica Font.