La Fiscalia de Brussel·les ha demanat “informacions suplementàries” a Espanya abans de poder decidir per quins delictes del Codi penal belga ha de demanar l’extradició dels exconsellers Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig. Davant d’aquesta petició, el jutge belga que ha de decidir sobre l’euroordre ha acordat amb les parts un ajornament de la vista fins al 16 de maig.

Els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig han arribat aquest dimecres al matí a les 9 h a les portes del Palau de Justícia de Brussel·les  per comparèixer davant el tribunal de primera instància que ha de decidir sobre l’euroordre del jutge Pablo Llarena. La vista, però, ha estat molt breu, de només mitja hora i ha servit per ajornar la sessió i convocar una segona data per al 16 de maig.

Segons l’advocat de la defensa, Paul Bekaert, l’ajornament l’han acordat les parts després que la fiscalia belga hagi demanat “informacions suplementàries” a Espanya i la defensa, “més temps” per preparar el cas sobre les euroodres als exconsellers destituïts.

Fa dues setmanes, els exconsellers van ser posats en llibertat amb mesures cautelars després que els jutge d’instrucció belga els prengués declaració arran de l’euroordre sol·licitada per Llarena. Cap dels tres no pot sortir de Bèlgica, han d’estar localitzables i també han d’atendre totes les peticions que els faci la justícia belga.