Resposta violenta contra crits d’independència

La primera agressió que s’investiga es va produir el 22 de setembre durant una manifestació convocada per grups d’ultradreta que va començar a la seu de l’ANC i va finalitzar a la caserna de la Guàrdia Civil de Gràcia.

Dues persones, de nacionalitat espanyola i residents a Vila-seca (Tarragonès), van colpejar un jove que cridava lemes independentistes i li van provocar lesions lleus. La policia els investiga per un presumpte delicte de lesions amb l’agreujant de discriminació ideològica. Tots dos tenen antecedents per amenaces i lesions i, un d’ells, per maltractaments a la llar.

Agressió a l’L2

Un jove va resultar ferit en un comboi de l’L2 del metro per dues persones que havien assistit a la manifestació unionista del 8 d’octubre convocada per Societat Civil Catalana i en la qual van fer salutacions feixistes. Els presumptes agressors tenen antecedents per delicte d’amenaces i per falsificació documental. Durant la marxa en defensa de la unitat d’Espanya també es van produir incidents contra diversos mitjans de comunicació i agents de la policia.

Cop de puny al carrer de Mallorca

En el marc d’una marxa unionista, el 27 d’octubre dues persones van increpar i agredir-ne una altra davant d’un bar del carrer de Mallorca. Els agressors, que tenen antecedents per robatori, s’investiguen com a presumptes autors d’un delicte contra l’exercici de drets fonamentals i llibertats i un d’ells per un delicte de lesions lleus amb agreujant d’odi.

En la mateixa marxa, un centenar d’ultres van intentar entrar als estudis de Catalunya Ràdio i van agredir un equip de betevé.