Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones i n’han identificat dues més per la seva presumpta implicació amb l’agressió a principis de juny de dues dones i un home que atenien un estand de la plataforma Barcelona amb la Selecció. Quatre joves encaputxats van arrasar la carpa, instal·lada a tocar de l’estació de Fabra i Puig, a Sant Andreu, i van empènyer els voluntaris que l’atenien mentre les insultaven.

Els fets van passar el 4 de juny al vespre. En un primer moment, quatre encaputxats es van presentar a la parada de Barcelona amb la Selecció, que defensa la instal·lació de pantalles gegants per seguir els partits de La Roja, i van empènyer dues voluntàries i van propiciar destorces a l’estand. A més, un d’ells va robar la bossa d’una de les agredides. Per aquests fets la policia ha detingut una persona, que està acusada de danys contra la integritat moral, lesions amb agreujant d’odi i discriminació, danys i robatori amb violència, i ha pres declaració a dues persones més que han quedat en llibertat.

A més, també s’ha detingut una segona persona que, després d’aquesta primera agressió, hauria insultat els voluntaris atacats des d’un cotxe. Se li imputen els delictes d’amenaces amb agreujant d’odi i discriminació i un delicte contra la integritat moral. La investigació ha estat comandada pels Mossos d’Esquadra conjuntament amb el Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona. No es descarten noves detencions en relació amb el cas.

Des del grup municipal del Partit Popular han anunciat que aquest dimarts presentaran una proposició a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esport que insta a l’Ajuntament a mostrar el seu recolzament a la plataforma ‘Barcelona amb la Selecció i, especialment, a les persones agredides.