Les Fonts de Montjuïc són una icona turística de la ciutat que cada any visiten uns dos milions i mig de persones. La tasca dels 14 agents cívics que s’han incorporat en aquest punt consisteix a regular els fluxos de visitants, especialment durant l’horari d’espectacles, facilitar l’accés pels passos de vianants, escales mecàniques i passarel·les i evitar les aglomeracions.

Els efectius també adverteixen, tant a turistes com a locals, de l’ordenança del civisme per garantir un bon ús de l’espai públic i evitar conductes inadequades. Alhora, informen els conductors d’autobusos turístics de les zones d’estacionament properes disponibles.

L’operatiu de nous agents cívics s’ha activat al juny i estarà actiu fins al setembre, coincidint amb la temporada d’estiu. Els efectius treballen de dimecres a diumenge, de les 21 a 23 h, coincidint amb l’horari de l’espectacle de la Font Màgica de Montjuïc. Durant la resta de l’any, el servei es reduirà: els mesos d’abril, maig i octubre seran 10 agents; i de novembre fins a març en seran cinc.

Una parella d’agents a la bateria antiaèria

El turó de la Rovira és un altre espai que, tot i no estar dins el circuit turístic central, atreu un nombre creixent de visitants, que volen descobrir la bateria antiaèria amb el nou espai museístic i gaudir d’unes vistes privilegiades de la ciutat. Per això, el dispositiu d’agents cívics hi destina una altra parella per fer complir l’ordenança del civisme i evitar conductes inadequades.

Precisament, als barris del Carmel i Can Baró els veïns es queixen de les molèsties que ocasionen els visitants de les bateries antiaèries. Els residents alerten que s’està massificant la zona i que hi ha turistes que fan molt de soroll, tenen comportament incívics i n’hi ha, fins i tot, que porten a terme actes vandàlics, sobretot quan és de nit.

La tasca dels agents és corregir aquestes conductes i alertar, per exemple, els visitants dels punts als quals no es pot accedir perquè és perillós per a la seguretat, o bé els recorden que no poden deixar escombraries. Els dos efectius també actuen als accessos dels carrers de Labèrnia, Marià Labèrnia i Mülberg.

Reforç de la plantilla

Amb la incorporació d’aquests 16 efectius, el cos d’agents cívics ja suma 89 persones. Aquesta figura s’ha desplegat per tota la ciutat i ha reforçat la presència als indrets de més atracció turística: la Sagrada Família, Barcelona, Parc Güell, o també des d’aquest mes de maig, el Mercat de la Boqueria.