Ferit Urbana

L’agent de la Guàrdia Urbana que va disparar a una persona sense llar al passeig de Sant Joan ha recuperat l’arma de foc que se li va retirar per investigar els fets. Així ho apunten diversos mitjans de comunicació i ho han confirmat després fonts municipals a betevé. Sense l’arma reglamentària, el policia no podia treballar al carrer i se’l va apartar de les tasques a la via pública, si bé no ha deixat d’estar mai en actiu. Ara, de nou amb la pistola, ha tornat a patrullar.

Segons informa ‘Nació Digital’, la persona sense llar ferida continua hospitalitzada tres mesos i mig després dels fets. D’acord amb aquest mitjà, no es tem per la seva vida però se li fa un control mèdic precís per les seqüeles del tret.

Els fets van ocórrer el 21 de novembre del 2020. D’acord amb la versió policial, un home va intentar agredir agents de la Guàrdia Urbana amb un ganivet i després un dels policies va disparar dos trets, un dels quals va impactar-li a l’abdomen. L’home ferit va ingressar a l’hospital en estat greu.

Irídia demana apartar l’agent del carrer

El centre per la defensa dels drets humans Irídia ha lamentat que l’agent de la Guàrdia Urbana autor del tret hagi tornat a patrullar. “Hi ha indicis de mala praxi en un cas molt greu d’ús d’arma de foc”, apunta l’entitat, que opina que el policia hauria d’estar apartat de la via pública “almenys fins que judicialment s’aclareixin els fets”.